Joyzine.se


Recension - Skiva

Sister Sin
Switchblade Serenades, 2008
Skivbolag: Metal Heaven
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-01-03
Hemsida: www.sistersin.com

Det enda Sister Sin har emot sig är egentligen att deras musik är ruggigt förutsägbar och det behöver ju som bekant inte ens vara en nackdel. Det finns oerhört många rockers därute som inte vill behöva tänka, som inte vill ha något tuggmotstånd, som inte ens vill att melodierna ska vara allt för direkta och minnesvärda. Ibland undrar jag om jag inte är en av dem.

För ibland vill man ju bara ha musik som är partyglad, korkad och som man varken behöver investera intellekt eller känslor i. Elva spår fläskig rock på ”Switchblade Serenades” är alldeles lagom för att det ska vara kul och ingen bryr sig det minsta om låtarna sitter kvar i skallen vid uppvaknandet dagen efter eller inte. Sister Sin talar till skrevet snarare än hjärnan och tycks inte ha några högre ambitioner än så. Vem bryr sig då om komponerandet är förutsägbart eller inte?

I och med att gruppen ställer en raspigt sjungande frontkvinna i spetsen blir det så gott som omöjligt att inte jämföra med Crucified Barbara (som är på gång med en ny platta för övrigt). Uttrycket och sången är liknande även om de korsfästa sexdockorna är en aning mer melodidrivna. Men här finns också paralleller till exempelvis Mötley Crüe, utan att det för den sakens skull blir bajsnödigt sleazigt.

Jag tror att ni har hajat grejen vid det här laget. ”Switchblade Serenades” är väl framförd hårdrock att festa till och sen inte ha några större känslor inför. Precis sådan musik som behövs vid specifika tillfällen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sister Sin (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner