Joyzine.se


Recension - Skiva

Sister Sin
True Sound Of The Underground, 2010
Skivbolag: Metal Heaven
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-07-23
Hemsida: www.sistersin.com

Jag blir lite full i skratt. ”True Sound Of The Underground” var det ja. Det skulle väl vara om underground innebär att tilltala åldrande pojkar som fortfarande tycker det är viktigt att dricka busgrogg och folköl på helgerna i så fall. I min bok är den skaran av det manliga könet emellertid ganska utbredd och inte alls så obskyr att den kan kallas underground.

På uppföljaren till hyllade debuten ”Switchblade Serenades” ägnar sig Sister Sin nämligen inte åt något annat än klassisk party-heavy metal. Musik att lira på hög volym i samma stund som promillehalten stiger i blodet. Skivtiteln är ett totalt felval, för vad det här handlar om är snarare raka motsatsen till en svår underjord. Det här går ut på att ha trevligt tillsammans och då ha lättsmält metal som en juste fond.

Denna anmärkning betyder förstås inte att ”True Sound Of The Underground” är dålig. Möjligen aningen enahanda, men det är en platta som fyller sitt syfte fullt ut och som gör det utan att darra på manschetten. Liv har riktigt bra klös i stämbanden och många av riffen är så där busigt självklara att det är enkelt att kasta upp näven, skvimpa ut ölen och bara tycka att livet är ganska härligt.

Det är rockmusik som talar till skrevet snarare än till hjärnan (ja det skulle väl vara reptilhjärnan i så fall) och bör väl egentligen inte betraktas som något annat heller. Sister Sin själva verkar ta sig musik och hela sin förekomst på synnerligen stort allvar, jag trivs bättre utan pretentionerna, när allt bara går ut på att ha roligt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sister Sin (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner