Joyzine.se


Recension - Skiva

Falling In Reverse
The Drug In Me Is You, 2011
Skivbolag: Epitaph
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-08-21
Hemsida: www.fallinginreverse.com

Egentligen är hela Falling In Reverse en äckligt kommersiell och uttänkt grupp och ”The Drug In Me Is You” låter som resultatet av hårt arbete på en trendkänslig marknadsavdelning, men ändå är det en skiva som är förunderligt splittrad och som inte saknar en viss charm.

Forne Escape The Fate-herrn Ronnie Radke har samlat ihop en orkester som ser ut som ett tvättäkta sleazeband. Må hända ett lite väl duschat och väldoftande sleazeband, men ändå ett lökigt gäng av den kalibern. Dock saluför man emokladdig poppunk enligt konstens alla regler. Men nöjer sig inte där utan vill för att kidsen som vet vad som gäller på credhyllan ska gå upp i brygga även klämma in så mycket metalcore det går. Det innebär några partier med sedvanligt gruff och breakdowns. Uttänkt, men splittrat så det förslår.

Långa stunder puttrar ”The Drug In Me Is You” i formstöpta och fullständigt ointressanta spår som kommer att vara glömda ungefär lagom till att nästa skiva inom genren når Spotify, men man måste ge Radke med anhang att de faktiskt snurrat ihop några riktigt snygga hits dessutom. Tangoverserna i Caught Like A Fly låter visserligen förjävligt, men låten är utrustad med en smäktande och oerhört tjusig refräng. I Tragic Magic och Sink Or Swim har man dessutom två regelrätta hitrökare med precis lagom emotionella refränger.

Det är således med lite skräckblandad förtjusning jag inser att jag gillar förhållandevis stora delar av Falling In Reverses repertoar och de resterande delarna är inte dåliga bara fullständigt likgiltiga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner