Joyzine.se


Recension - Skiva

Black Lips
Arabia Mountain, 2011
Skivbolag: V2/Cooperative
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-08-07
Hemsida: www.black-lips.com

Charmen går det inte att bortse ifrån när man snackar om och lyssnar på Black Lips. Spelglädjen är total och soundmässigt låter ”Arabia Mountain” som om gänget ungefär samtidigt som Beach Boys skrev sina mest inflytelserika surfarhits stod i ett annat garage och försökte spela lite tuffare. Det låter ofrånkomligt gammalt och oförstört på ett väldigt positivt sätt.

Tidsandan är typiskt Beach Boysk i soundet, men faktum är att det även musikaliskt finns några paralleller att dra, även om de inte är väldigt påtagliga. Körsången och de bitvis riktigt glättiga refrängerna applåderas dock säkerligen av Brian Wilson.

I det stora hela är Black Lips emellertid ett betydligt punkigare gäng med musikanter. ”Arabia Mountain” skulle mycket väl ha kunnat vara en skiva av ett Dwarves som försökte spela pop. Det är ungefär så det låter och som jag skrev i inledningen, charmen i den framtoningen går naturligtvis inte att förneka.

Sen får man ta det som en del av grejen att skivan är lite för ojämn för sitt eget bästa och att Black Lips nog hade tjänat på att satsa på kvalitet framför kvantitet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner