Joyzine.se


Recension - Skiva

Morbid Angel
Illud Divinum Insanus, 2011
Skivbolag: Season Of Mist
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-07-21
Hemsida: www.morbidangel.com

Jaha, David Vincent är tillbaka i setningen och Morbid Angel har experimenterat med techno. Ändå låter det mest som en vanlig dödsmetallskiva.

Jag stör mig lite på produktionen, det måste sägas direkt. Den är torr, platt och trist. Helt i linje med hur dödsmetall ”ska” låta förstås, men jag är övertygad om att en mer luftig och dynamisk produktion skulle kunna förstärka den här plattan rejält. I nuvarande skick blir det mest en matta av ljud med rundade kanter. Lite som brukar vara fallet med Morbid Angel med andra ord.

Att David Vincent är tillbaka är förstås kul och han gör en gedigen och klart lovvärd insats, men det där med technoflörtarna som blåsts upp i medier och på fanforum världen över är väldigt överdrivet. De metalskallar som sätter kaffet i vrångstrupen och bankar skallarna i taket över de små experiment som finns att höra på ”Illud Divinum Insanus” kan inte ha tagit många steg utanför sin dödsmetallbubbla de senaste tio åren.

Det är lite dunkande datarytmer i några få spår, visst, men knappast någon utstuderad dansmusik. Morbid Angel är inte ens framme vid att skrapa på ytan till den fantastiska värld som finns innanför dansmusikens skal. Nej, det här är kort och gott ett nytt dödssläpp med lite rock'n'roll-känsla och inget annat.

Morbid Angel är kul en stund och det svänger bitvis mer än om många andra dödsband, men i slutändan är ”Illud Divinum Insanus” trots allt ganska umbärlig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Festivalkollen 2011, del 3
Årets bästa 2012 enligt Johan Norström

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner