Joyzine.se


Recension - Skiva

Baskery
New Friends, 2011
Skivbolag: Mother Tarantula
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-07-18
Hemsida: www.baskery.com

Någon som minns det gamla gänget Stabb som härjade strax efter millennieskiftet? Kanske inte, men när Baskery, bestående av tre systrar Bondesson från Stockholm, drar igång ”New Friends” med ett jädra ös finns fler än en beröringspunkt med den obstinata rockmusik som nämnda band saluförde. Det är bångstyrigt, energiskt och skaver ganska bra i hörselgångarna.

Därifrån ger sig syskontrion dock ut på en resa där uttrycket blir softare och softare för varje låt som går. Baskery går inte att kategorisera. De doppar tårna i alla möjliga genres med det enda gemensamt att det finns en suggestiv känsla i det mesta av materialet.

Jag tycker bäst om trion när de lugnar ner sig ordentligt och låter snygga stämningar genomsyra sina kompositioner, men imponeras också av hur lyhört de hanterar sin instrumentering. Här hanteras kontrabas och banjo utan att det blir utstuderat och den egna genrebenämningen banjopunk känns på sina håll väldigt passande. Baskery lyckas till och med få visselpartiet i Mortal att låta förträffligt.

Den enda skavanken jag hittar är dock av ganska viktig natur. Jag låter skivan spinna varv efter varv efter varv och tyvärr är det så att man ganska snabbt kommer fram till höjdpunkterna. När man klurat ut dem har ”New Friends” svårt att fortsätta lyfta. Den bjuder liksom inte på något mer. Kanske beror det på materialet som sådant, att skivan kommit till under en kringflackande period eller att det inte funnits något produktionstänk what so ever, vad vet jag. Vad jag kan konstatera är dock att ”New Friends” trots så många starka sidor saknar det där lilla, lilla extra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner