Joyzine.se


Recension - Skiva

John Wayne Shot Me
Let sleeping monsters sleep ep, 2004
Skivbolag: 62TV Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-07-27
Hemsida: www.johnwayneshotme.nl

Det sägs ju att Sverige har en så blomstrande musikscen på grund av att vi har så långa mörka vintrar och tråkiga småstäder. Det finns helt enkelt inget annat att göra än att bilda band och spela musik här. Räknar man bort det där med vintrarna verkar samma sak gälla för Holland. Hade Ammerzoden inte varit en så förbaskat tråkig plats hade vi kanske aldrig fått höra av John Wayne Shot Me.

För att bygga upp intresset inför det stundande andra fullängdssläppet prånglas ”Let sleeping monsters sleep ep” ut som en god försmak. Vi får ett albumspår som kompletteras av sex covers av skiftande kvalitet. Den nyskrivna kompositionen som också gett namn åt hela epn är den som lyser klarast. En rak och polerad popdänga som lovar gott inför det stundande albumsläppet.

Det är märkligt vad annorlunda låtar kan te sig i händerna på olika grupper. När John Wayne Shot Me draperar andra artisters låtar i sin tuggummikäcka leksakspop händer något drastiskt. Antingen blir det alldeles lysande eller ren pannkaka. Napalm Deaths Common Enemy fungerar inte alls och There’ll be joy, joy, joy i original framförd av The Carter Family förstår jag ingenting av. Däremot fungerar Jonathan Richman and the modern lovers I’m a little dinosaur utmärkt. Klart tuffaste covern på epn är dock Destinys Childs monsterhit Survivor. Megastjärnorna kan slänga sig i väggen, deras radiovänliga hitversion kan inte på långa vägar mäta sig med den magi som uppstår när låten framförs som holländsk mespop.

Stundtals är det så tunt, bräckligt och klent att det blir ganska trist att lyssna på. Men John Wayne Shot Me förmår åstadkomma storverk när de använder sina resurser på rätt sätt. Det är bara synd att de inte gör det hela tiden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner