Joyzine.se


Recension - Skiva

Ragdolls
Dead Girls Dont Say No, 2011
Skivbolag: logic(il)logic
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-24
Hemsida: myspace.com/ragdollsvbg

- Grabbar, grabbar, har ni sett det här bandet Murderdolls med han Wednesday 13 i fronten?
- Öhh...ah.
- Fy fan vad fräckt alltså, sånt där coolt vitt smink och en skön image.
- Öh....ah.
- Och så sjukt sköna texter om lite död och zombies och sprit och sånt, fett häftigt!
- Öh....ah.
- Vi måste bli som dom.
- Öh....ah.

Konversationen skulle bokstavligt talat ha ägt rum stavelse för stavelse i en replokal någonstans i Varberg när Ragdolls gick och bildades. Lika lite originalitet som finns att hitta på ”Dead Girls Dont Say No” lika ointelligent är den musik som gruppen framför.

Här totalkopieras Murderdolls med sound och koncept rakt av. Det handlar om Halloween, om att umgås med de döda och dricka oresonliga mängder sprit till tonerna av lättsam och kaxig rock'n'roll. Ofta med texter som brister ganska betänkligt i uttrycksfullhet. Vad sägs till exempel om rader som, ”Am I the only one who drinks in this town/In alcohol my body will drown” (ur Shut Up And Drink)?

Det luktar storartad kopia lång väg.

Men för den sakens skull är det inte dåligt. Ragdolls må vara klyschiga, tramsiga, efterapande och stereotypa så det bara sjunger om det, men hela ”Dead Girls Dont Say No” är en ganska kul liten rockpastisch som det är lätt att stampa takten och digga till. Ibland räcker det ganska långt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Wilhelm Valencia, 2012-01-29 16:43:25 (217.73.103.206)

Jag tycker det är så himla trist att så fort ett band spelar i samma genré så dras allt över samma kant och får en stämpel på sig att det är kopierat. Horror genrén är inte stor men det är som att säga att Murderdolls kopierar Alice cooper och Rob zombie rakt av. Värdelös recension på ett så bra band! Skärp er för fan.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner