Joyzine.se


Recension - Skiva

Tantrum To Blind
Walk Out, 2011
Skivbolag: Headlock Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-18
Hemsida: myspace.com/tantrumtoblind

Ja jösses så typecastat det här låter. Debuterande Tantrum To Blind är precis lagom punkiga, precis lagom popiga och fullständigt oförargliga. ”Walk Out” är elva spår som inställsamt smeker medhårs, som trycker i disten när det passar och som levererar tralliga refränger där så anvisas. Det är ett nytt och svenskt Paramore helt enkelt.

Att jag raljerar över den totala avsaknaden av egen identitet betyder naturligtvis inte att ”Walk Out” per definition behöver bara dålig. Bara att ingen kommer bli överraskad av skivan. Tantrum To Blind ska tvärtom ha all heder av sin insats. De har skrivit ett pärlband av glättiga låtar som det är svårt att inte gilla. Således är det kanske inte särskilt konstigt att MTV, mobiljättar och P3 redan sällat sig till aktörerna som mer än gärna sprider gruppens musik i etern.

Bra låtar är viktigt, men minst lika avgörande kan sånginsatsen vara i den här typen av musik och unga Melanie Mohlkert som frontar Tantrum To Blind står inte långt efter (sin stora influens?) Hayley Williams i nämnda jänkarband. Hennes kaxiga sätt att sjunga och agera piggar upp den här brygden ytterligare.

Således går det alldeles utmärkt att ha kul tillsammans med Tantrum To Blind, men förväntar er inget revolutionerande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner