Joyzine.se


Recension - Skiva

We Are The Ocean
Go Now And Live, 2011
Skivbolag: Hassle Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-29
Hemsida: myspace.com/wearetheoceanuk

We Are The Ocean är ungdomsgardet som stapplar vidare i karriären med ett andra album. När bandet brakade in på scenen var det mycket snack om hur ung gitarristen Alfie var och det är det väl till viss del fortfarande, men nu har bandet haft några år på sig att hitta sig självt och kan därmed granskas med aningen mer kritiska glasögon.

Faktum är att herrarna fortfarande låter ganska valpiga. ”Go Now And Live” öppnar med hårda rockstänkaren Trouble Is Temporary, Time is Tonic där sångaren Dan Browns första toner faktiskt för tankarna till Robert Plant, men ganska snabbt därefter faller gruppen in i ett emotionellt rockstuk som lite för gärna vill vara till lags.

We Are The Ocean har ett i grunden ganska juste rocksväng, men jag kan tycka att de stirrat lite för mycket på vad som fungerar på listorna. Hade de låtit bli att sticka näsan för djupt i punkig emo och skippat de allra mest smöriga refrängerna hade ”Go Now And Live” blivit väldigt mycket intressantare. Det finns en intressant nerv i botten, men den tillåts inte fritt spelrum. Tyvärr.

Men ingen heder ska tas av ungtupparna från Essex. Karriären är fortfarande ung och när den här plattan och dess påföljande tunga turnéer gjort sitt kommer huden ha blivit ännu hårdare och integriteten förmodligen betydligt större hos gossarna. Då kommer jag gärna tillbaka och avnjuter ett tredje album.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner