Joyzine.se


Recension - Skiva

Inrage
Built to destroy, 2002
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-07-08
Hemsida: www.inrage.com

Det vankas tungt thrashmangel när kvintetten Inrage pluggar in sina instrument. Bandet som föddes ur kraschade Lost Souls presenterar elva bitar benhårt rens på sin debutskiva.

Precis som vanligt har de bästa spåren placerats först på plattan vilket innebär att det börjar grymt bra för att sedan falla i träda. Stundtals påminner Inrage lite om Entombed, dock med skillnaden att Christer Salling inte alls har samma röst som L-G Petrov. För det mesta är det dock ren thrash utan dödsflirtar à la Entombed som levereras. Gift to restore är en ruskigt bra låt och kanske den komposition som klingar mest som den nyss nämnda referensen.

Ljudet är primitivt och lite lätt oskarpt vilket ger låtarna lite extra känsla. Jag hade gärna sett lite mer omväxling på sångeffekterna, men sådan lyx bjuds inte här. Christer Salling gapar som en dåre genom sitt sångfilter skivan igenom och i längden blir det lite lätt enformigt. Det musikaliskahantverket är stentungt och backar upp Salling bra de gånger det brister i sångmelodierna. På det hela taget en riktigt juste thrashplatta, frammanglad av herrar som hellre tittar bakåt än framåt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner