Joyzine.se


Recension - Skiva

The Horror The Horror
Wilderness, 2011
Skivbolag: Tapete Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-22
Hemsida: myspace.com/thth

Det blir lätt lite komiskt om man beaktar bandnamnet, The Horror The Horror, och sen fördjupar sig i den musik som finns att avnjuta på ”Wilderness”. Skräck borde ju rent logiskt komma i kombination med något som är potentiellt farligt, men är det något den här indierockpopen är så är det ofarlig.

Det bitiga titelspåret som inleder skivan är det förstås inget att klaga på. The Horror The Horror visar där goda egenskaper både vad gäller låtskrivande och leverans. Ju längre ”Wilderness” sedan tillåts spela slätar det dock ut sig. Gruppen fortsätter att leverera med bravur, men låtmaterialet är det sämre ställt med.

Jag upplever det som lite för ofarligt. För snällt och försiktigt. Att det här är herrar med potential att svarva indierock av god kaliber betvivlar jag inte det minsta, men det svettas alldeles för lite på den här skivan. Potentiellt justa refränger blir halvmesyrer när de hålls i alldeles för strama tyglar.

Dåligt är det dock naturligtvis inte. Hela plattan har en lite lyxig touch och användandet av congas på några ställen är riktigt snyggt. Lika väl som flörtarna med ett ganska brittiskt sound. Men som helhet hade jag gärna sett att The Horror The Horror släppte loss lite mer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner