Joyzine.se


Recension - Demo

Ignition Code
Upgraded
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-16
Hemsida: myspace.com/ignitioncode

Som en blixt från klar himmel dyker den upp. Den mörka gothsången i Gamegear. Jag kliar mig villrådigt i huvudet. Här har jag suttit och irriterat mig över att italienska Ignition Code klämmer in halvdana försök till raspig rensång i Human B.P.M och så kommer det här. Ännu värre. Ett ypperligt exempel på hur band tror att de måste variera sig och göra något lite extra för att räknas istället för att bara hålla fast vid vad de är bra på.

I det stora hela drar Ignition Code nämligen den gamla postmodernistiska valsen om förhållandet mellan människa och maskin och pekar ut att det inte alls är givet vem som har överhanden. Följaktligen är ”Upgraded” i sina bästa stunder en bit stelopererad metal med höga aggressionsvärden. Att dra paralleller till Mnemic och till viss del Fear Factory är inte alls fel.

Så länge Alessandro Falà skriker sig blå i ansiktet och bandet manglar är ”Upgraded” bra, riktigt bra till och med. Det industriella soundet är knappast originellt, men italienarna utför det med bravur. Ängsliga som de är tror de dock att de måste sansa sig i progressiva partier där det ska sjungas rent och alltså även sjungas goth. Variation i all ära, men de här avbrotten känns bara malplacerade i Ignition Codes brygd och jag ser gärna att gruppen skippar dem till den fullängdare som enligt uppgift är på väg att spelas in.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner