Joyzine.se






Recension - Skiva

Prime Ape Got The Blues
Invite The Devil In, 2010
Skivbolag: The Beat Cabin
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-15
Hemsida: myspace.com/pagtb

14 spår gratis. Det är naturligtvis ingenting som ni som gillar hiphop tackar nej till. Speciellt inte som den här duon tidigare bevisat sig som leverantörer av sådan på en väldigt hög nivå.

Själva hävdar Prime Ape Got The Blues att den här internetreleasen är väldigt splittrad. Det är möjligt att den är det, men i jämförelse med mitt senaste möte med orkestern ”It’s not easy being a digital being” är skillnaden inte särskilt påtaglig. Även då hade gruppen flera olika infallsvinklar på sin musik.

Det är något jag personligen tycker är en styrka och faktum är att de viktigaste ingredienserna är intakta och så konsekventa de bara kan bli. Det svänger när Prime Ape Got The Blues håller i taktpinnen och rapen levereras med ett medryckande flow. Utifrån de förutsättningarna är det bara en fördel att ha ett brett register att leverera ifrån.

Vassast den här gången är tillbakalutade Not Impressed som trots sin kaxiga kostym är som klippt och skuren för att spelas i lounger där de färgglada drinkarna är gratis, och rockstänkaren Never mind the bullshit som i en och annan vändning påminner en del om The Roots.

Som helhet kanske ”Invite The Devil In” saknar det där riktigt starka låtmaterial som gjorde föregångaren så intrikat, men att Prime Ape Got The Blues fortfarande är en av det här landets mest intressanta hiphop-akter är knappast någon åsikt jag känner att jag behöver omvärdera.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Prime Ape Got The Blues (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner