Joyzine.se


Recension - Skiva

Dinah Wants Religion
S/t, 2011
Skivbolag: A Child's Guide To Good And Evil
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-14
Hemsida: myspace.com/dinahwantsreligion

Det alfapet-inspirerade omslaget är hemskt. Det ser inte bara tråkigt ut, det kommunicerar dessutom totalt felaktiga känslor om vad det musikaliska innehållet kan tänkas handla om. Bandet gör sig självt en stor otjänst som gömmer sin annars så snillrika musik bakom något som basunerar ut medelmåttighet.

Annars är Dinah Wants Religion ännu ett band i raden (efter gäng som Frantic Sunday, Comfort Addict och We Are The Storm) från Uppsalas uppenbart prunkande musikscen. Ett gäng som förenar pop med rock som är så långt ifrån medelmåttigt man kan komma.

Ljudbilden är aningen experimentell och produktionen låter riktigt lyxig. Att Phil Spector varit en stor influens vid skapandet kommer knappast som en chock när man umgås med den här självbetitlade debuten och det bjuds dessutom på en hel del retrosväng. Popnerven drar ofta åt ren rock och i de stunderna låter Dinah Wants Religion rent brittiskt.

Dessutom är användandet av körer och orglar riktigt medryckande.

Det omfångsrika sättet att komponera imponerar och den uppenbara viljan att hitta fram till en egen stil gör att det ständigt är intressant. Sen kanske jag skulle ha önskat mig fler riktigt vassa spår som The ghost och Lost verse, men man kan ju inte få allt. Dinah Wants Religion bjuder ju trots allt på så väldigt mycket mer än vad de kommunicerar med sitt skivomslag.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner