Joyzine.se


Recension - Skiva

The Disciplines
Virgins of Menace, 2011
Skivbolag: Voices Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-10
Hemsida: www.thedisciplines.com

Norsk garagerock med en legend i frontlinjerna. Det är alltså så här den låter.

The Disciplines är ett gäng mer eller mindre okända norrbaggar som musicerar tillsammans med betydligt mer välkände Ken Stringfellow från bland annat The Posies vid mikrofonen. En kombination som garanterat kommer att locka en och annan lyssnare extra, men som det är tveksamt om den når upp till förväntningarna.

Men för all del, garagerock är ju garagerock och då bör kraven på konstnärlighet och musikalisk elegans kanske inte vara så höga. The Disciplines har många fina uppslag och riktigt trallvänliga partier i sina låtar, men det är väldigt sällan de utvecklas till något större eller minnesvärt. Gruppen skramlar fram genom en produktion som är lite för fladdrig för min smak och levererar en och annan pärla till refräng utan att på det hela taget kunna kamma hem beröm för fint komponerande.

Foo Fighters-minnande Kill The Killjoy är ett undantag. Det är en riktigt intrikat bit som sätter sig i skallen. I övrigt tappar jag lätt bort mig när Stones och The Hives-riffen haglar och mr Stringfellow levererar en sånginsats som är klart godkänd med inte så lite popkant.

Det är habilt arbete utan att glänsa. Det är norsk garagerock med en legend i frontlinjerna helt enkelt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner