Joyzine.se


Recension - Skiva

Inallsenses
Hysterical Psychosis, 2010
Skivbolag: My Kingdom Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-02-05
Hemsida: myspace.com/inallsenses

Det kan vara knivigt det där med historieskrivning. Skivbolaget vill gärna få det till att Inallsenses, som släppte en demo i mitten av 90-talet för att sedan lägga ner och inte dyka upp igen med ett debutalbum förrän 2008, är veteraner. Personligen tycker jag snarare att man kan kalla dem för färskingar (i alla fall som den här konstellationen) och noterar med visst behag att sättet att skriva ihop orden i bandnamnet (In All Senses – Inallsenses) på typiskt metalcore-manér är ett påfund från 2000-talet snarare än gammalt italienskt 90-tal.

Bolaget vill också få det till att ”Hysterical Psychosis” är ett sant mästerverk inom genren. Jag konstaterar att jag hört det förut. Om typ varenda metalskiva som släppts på ett bolag i södra Europa under hela 2000-talet närmare bestämt.

Men hur man väljer att skriva den där historien är egentligen inte särskilt relevant. Det förhåller sig nämligen som så att det knappast är någon skiva, eller historia, som kommer bli ihågkommen särskilt länge.

”Hysterical Psychosis” är inte alls någon dålig skiva. Italienarna kan sin moderna dödsthrash och manglar den stelt och industriellt på ett synnerligen kompetent sätt. Grejen är bara den att de gör den alldeles för alldagligt och att de gör det alldeles för många år försent för att någon ska höja på ögonbrynen. Här finns lika delar Lamb of God och Fear Factory likaväl som (gamla) Mnemic, men Inallsenses är knappast någon hitspruta a la In Flames eller något mangelmonster som kan stå ut på det sättet.

De är kort och gott ytterligare ett anonymt men duktigt metalband från södra Europa som förlöjligas av sitt skivbolag när detta i sin iver att sälja skivor gör sitt bästa för att göra en höna av en fjäder.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner