Joyzine.se


Recension - Skiva

Intersphere
Intersphere >< atmospheres, 2010
Skivbolag: Progrock Records
Av: Eva Linde
Publicerad: 2011-01-22
Hemsida: myspace.com/theintersphere

Det händer ibland att en ny bekantskap korsar ens väg som man direkt känner att man kan ha känt ett halvt liv. Möten som mer präglas av trygghet och förståelse än något utmanande. Relationer som inleds intensivt för att sedan ganska snabbt övergå till att snällt hålla kontakten när det egentligen inte finns mycket mer att få fram. Att bekanta sig med Intersphere känns precis så, det är alls inget svårt och efter bara några minuter har ni hittat varandra.

Deras melodiska rock platsar vilken radiokanal som helst. ”Intersphere>
Men trots titlar som I have a place for you on Google Earth känns inte Intersphere som särskilt utmanande. Jag börjar istället titta åt sidan och gräva mig bakåt i tiden och finner mig snart återupptäcka nostalgiska spår med The Rasmus istället för att fortsätta umgås med Intersphere.

Kanske känns det som att Intersphere satsar för brett för träffa rätt. Tolv spår är för generöst för att vilja ha mer. Utan att hitta fel blir du mätt alldeles för tidigt och texterna blir för generella för att etsa sig fast. Men trots det så kan man inte sticka under stol med att albumet innehåller riktiga guldkorn. Titelspåret blir en nyförälskelse varje gång och Ghostwriter är egentligen en given hit.

Intersphere har definitivt gjort ett album väl värt att återkomma till. Men inte för mer än att få hålla kontakten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner