Joyzine.se


Recension - Skiva

Zitter
Quintus, 2010
Skivbolag: Serpentine Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-01-18
Hemsida: www.zitter.se

Duon Zitter fortsätter envist att traggla fram sin sluskiga punkrock. Skillnaden soundmässigt är inte särskilt stor gentemot tidigare inspelningar som de här herrarna gett ifrån sig, men det känns lite fokuserat den här gången än vad det gjorde senast de avhandlades här på siten i och med ”The Vulture Punk n'Roll Machine”.

Jag kan väl tycka att produktionen är lite för burkig för att göra materialet rättvisa och att sången signerad Fred Z är lite i sluskigaste laget, men det finns mycket spelglädje i det Zitter sysslar med och det går inte att bortse ifrån.

Med punkigt rock'n'roll-driv i botten påminner duon en hel del om ett lite sämre Wednesday 13, eller rent av Murderdolls som samme frontman också basar över. Det är lite amerikanskt, lite uppkäftigt och ganska giftigt. Vilket gör det ännu mer synd att själva inspelningen är så halvdan. Med lite mer kraft och vilja bakom hade det kanske kunnat låta förträffligt.

Men den här gången får vi nöja oss med att Zitter återhämtar sig hyggligt efter sitt förra magplask och att ”Quintus” är ett tydligt steg framåt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Zitter ()
Zitter ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner