Joyzine.se


Recension - Demo

Zitter
Alligator Highway
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-01-26
Hemsida: www.zitter.nu

Sitter du hemma och rådiggar dina gamla vax med Judas Priest och liknande orkestrar, men skulle önska mer skräpig rock i dess sound? Då är Zitter sannerligen svaret på dina innersta drömmar. Addera sedan lite Kiss och varför inte Aerosmith? För att sedan toppa med smutsig punkattityd.

Duon Fred Z och B Gustaf bjuder upp till en blandad vals i elva låtar. Hurtiga rockstänkare med vällimmade riff blandas med småmysiga ballader. Självklart håller det inte genom elva spår med det här konceptet, men i förvånansvärt många låtar lyckas herrarna väldigt bra. ”Alligator Highway” är en ypperlig demo att slänga på som bakgrundsmusik.

När man lyssnar mer ingående finns det dock något otroligt störande på den här inspelningen. Zitter använder sig av trummaskin, vilket ger ett stelt och i längden väldigt trist sound. De klickande läten som framställs kosmetiskt är som mest irriterande i de lugna numren. Duon skulle tjäna enormt på att plocka in en skinnbankare av kött och blod i bandet.

Som helhet är ”Alligator Highway” klart lyssningsvärd. Framförallt de inledande låtarna som har en fin energi. Det är inget tvivel om att det är skickliga spelemän och att de hamnat inom rätt genre. Spelglädjen tycks vara total.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Zitter (2010-01-01)
Zitter ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner