Joyzine.se


Recension - Demo

Human Desolation
Project Wasteland
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-12-26
Hemsida: www.humandesolation.com

Finsk-svenska Human Desolation låter hälsa att de lägger ner väldigt mycket kraft och tanke på vad de sysslar med. Jo tack, det märks. Allt från den synnerligen delikata förpackningen till produktionen på ”Project Wasteland” andas professionalism ut i fingerspetsarna.

Många band på små sydeuropeiska bolag skulle döda för den produktion som de här demolåtarna är klädd i. Minst lika många skulle förmodligen döda för att kunna hantera instrumenten likt Human Desolation dessutom. Det här är väldigt skickliga herrar, med en ganska tydlig vision.

Gruppen manglar dödsmetall med så väl melodi som antydan till rensjungna partier. Mer åt Soilwork-hållet än som någon tvilling till In Flames och det känns ganska symptomatiskt att man väljer att knyta ihop sin ep med en cover av Killswitch Engage-dängan Fixation On The Darkness. Snyggt och genomtänkt utan att det för den sakens skull saknas egen identitet.

Alla dessa lovord och ändå bara en trea i betyg tänker ni nu. Det är korrekt uppfattat. För mitt i allt det här professionella är intrycket ändå att låtarna är lite ointressanta. Som att de inte riktigt greppar tag i mig som lyssnar. Att det är snyggt och smart behöver inte ofelaktigt betyda att det är lysande. Human Desolation har precis alla verktyg för att lyckas, det enda de saknar är en arsenal av riktigt sprängkraftiga låtar också. Jag är tämligen övertygad om att det kommer...

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Human Desolation ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner