Joyzine.se


Recension - Skiva

Jacques Labouchere
Bi-polar Baby Strollers, 2010
Skivbolag: Popjinx Records
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-12-25
Hemsida: myspace.com/labouchere

Om man gillar handklappsvänlig feelgood-musik är ”Bi-polar Baby Strollers” ett perfekt album att lyssna på. Det är ett album med stora variationer där de lite lugnare låtarna trängs med extatiska urladdningar. Och det är just de extatiska urladdningarna som är allra bäst. Öppningsspåret Old New Orleans, For Esperanza och Strange är låtarna som representerar kärnan av detta album på det bästa sättet.

Jag får lite David Sandström-vibbar när jag lyssnar på Jacques Labouchere. Kanske är det låtuppbyggnaderna som påminner om varandra, kanske är det rösterna som är sammetslena samtidigt som det finns lite riv någonstans där inne eller kanske är det helt enkelt för att båda har ett maffigt skägg.

Om man bortser från de ösiga låtarna finns det tyvärr inte mycket annat som gör att man höjer på ögonbrynen. Trots att det är en stor variation träffar inte albumet riktigt rätt i hjärtat. Anledningen till den här lilla snedträffen tror jag är just på grund av den stora variationen. De lite mer lugna låtarna är inte ens i närheten av samma storhet som de med lite mer tempo. Om det hade funnits lite mer extatiska urladdningar hade detta album helt utan tvekan varit en fullträff.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Eddie Wheeler

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner