Joyzine.se


Recension - Skiva

Ok Star Orchestra
Sound Classique, 2010
Skivbolag: Dreamboat Music
Av: Marcus Ulvsand
Publicerad: 2010-12-20
Hemsida: myspace.com/okstarorch

På min gamla mp3 hade jag en funktion som gjorde det möjligt att höra de första 20 sekunderna av en låt innan den bytte till nästa. En idiotisk funktion tyckte jag då, men när jag lyssnar på Ok Star Orchestras skiva "Sound Classique", önskar jag att jag hade den möjligheten igen.

Det handlar inte om att jag vill avhandla denna skivan fort, när jag skummar igenom skivan för första gången, så tilltallas jag direkt av bandets trevande popjazz, framförallt introt i första låten Johnny Sordin. Nej, anledningen till min mp3-nostalgi, är att bandet helt enkelt lovar för mycket i sina intron. Låtarna, som inleds med svängiga vispkomp och suggestiva gitarr-riff lyfter aldrig, och klickar man två minuter in i låten, så är det svårt att höra någon större skillnad. Egentligen ligger inte problemet i att låtarna inte är bra, en hel del av grunderna finns det stor potential i, men de tillåts aldrig att blomma ut.

Hade Ok Star Orchestra bara släppt tyglarna så hade detta kunnat bli högintressant, men istället stagnerar låt efter låt och resulterar istället i en okryddad, vattning jazz-soppa, där mys-faktorn är det som räddar bandet. Jag blir visserligen inte upp över öronen exalterad av musik som får mig att tänka på tebjudningar, men i en tid när lussebullsbak står på agendan, kan jag låta Ok Star Orchestra agera stämningsmusik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner