Joyzine.se


Recension - Demo

Verious
S/t
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-12-05
Hemsida: www.verious.se

Det sker allt mer sällan i vår digitaliserade värld, men det finns fortfarande tillfällen då omslaget ger det första intrycket av en artist eller ett band. Och då är det viktigt att man inte förstör den chansen utan tänker på möjligheterna och försöker göra omslaget säljande, tilltalande och intressant för att kunna locka till lyssning. Det är inte kärnfysik, det är bara så det är.

Verious har lyckats med att göra sitt omslag säljande och intressant. Det ser snyggt handmålat ut och ger intrycket att man verkligen har lagt ner både hjärta och själ när det gäller musiken och allt som hör till denna EP. Och egentligen är det väl inte så konstigt. Bandet kom till under något som tydligen var en extremt tråkig föreläsning. Och under tråkiga föreläsningar har man tid över till att planera fester, lösa världsproblem såväl som till att komponera ihop musik och knåpa ihop omslag.

Innanför det extremt charmiga omslaget gömmer sig något som är minst lika charmigt. Med en androgyn röst fullkomligt överöser Tomas Hellberg och hans Verious lyssnaren med djärv, poppig och lättlyssnad musik som andas 60/70-tal. Det låter inte som något som jag har hört tidigare. Kanske krävs det extremt tråkiga föreläsningar för att sväva iväg och våga hitta ett sound som är helt olikt något annat? Bandet låter bäst när attityden ligger på max och tempot är lite mer upphottat. Därför är Don’t Aim Too High det bästa spåret. Verious är bäst när de siktar högt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


nk, 2010-12-07 23:08:20 (213.101.208.130)

Grymt bra platta. Intressant med en så positivt skriven recension med bara 3/5 som Gustav säger.. Lite märkligt. Tycker att du antingen ska höja betyget eller skriva om recensionen. Eller äsch, vad vet jag egentligen om dina preferenser; du kanske du tycker det är negativt om att man låter som något som redan finns..?

Gustav, 2010-12-06 22:01:56 (83.250.159.4)

Bara 3/5?!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner