Joyzine.se


Recension - Skiva

The Shiloh
Tiny Sparks, Massive Fires, 2010
Skivbolag: Panic&Action
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-11-14
Hemsida: myspace.com/shilohband

Det finns en bräcklighet i The Shilohs uttryck som jag genast fängslas utav. Det här är uppenbarligen ett gäng allvarliga gossar som inte är rädda för att sänka garden. Som inte är rädda för att deras uttryck ska bli för naket eller för sårbart och som därmed vinner många enkla poänger. Där lokala gelikar gömmer sig bakom madrasser till ljudväggar vågar The Shiloh spela lite mer med öppna kort.

Jag uppskattar ärligheten och jag uppskattar samtidigt hela orkesterns väsen. I alla fall till viss del. För även om den indierock man framför är kryddad med mängder av bitterljuva sångslingor, smarta refrängkrokar och storslagna arrangemang blir det lite väl mycket skval efter ett tag. The Shiloh har en hel busslast med bra melodier, men de är inte riktigt så starka att de helt och hållet lyckas bryta igenom den där barriären som brukar kallas för bakgrundsmusik.

Med det sagt är det dock så att det här är ett framtidsnamn att hålla koll på. Lyckas gossarna hålla sig borta från de värsta pretentionerna och undvika att gå i arenarock-fällan kan ”Tiny Sparks, Massive Fires” vara början på något riktigt stort. Kan The Shiloh bara fortsätta vara så uppriktiga som på den här inspelningen och dessutom skruva sitt låtmaterial ett litet varv längre, då kommer jag jubla i högan sky.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner