Joyzine.se


Recension - Skiva

Scams
Rock And Roll Krematorium, 2010
Skivbolag: Lightning Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-10-28
Hemsida: www.scams.se

Som en osande cocktail av allt som är bra med rockhistorien, så kan man kort och kärnfullt beskriva oblyga Scams och dess andra album ”Rock And Roll Krematorium”.

Här bjuds vi nämligen på en åktur där gruppen stint stirrar sig fördärvade på tidigare storheter och utan att hymla tar efter dem i båda stil och uttryck. ”Rock And Roll Krematorium” har The Hellacopters melodikänsla, Backyard Babies whiskeymarinerade driv, gamla heavy metalhjältars rapphet och gitarrarbete och som om det inte vore nog där, vissa sångarrangemang som skulle få självaste Ozzy att nicka gillande.

Med alla dessa fina ingredienser i mixen blir det naturligtvis aldrig tråkigt att lyssna. Scams är inte originella, men förvaltar sitt arv väl och levererar med spelglädje. Något som är a och o för ett rockband av den här typen. Därmed inte sagt att jag kommer ihåg någon av kompositionerna när plattan snurrat färdigt, vilket kanske ska ses som något negativt.

Men trots allt, Scams är kul. Skägget är lika oansat som kuken ligger slickad längs låret i de tighta denimjeansen och som om det inte vore nog med alla rapade influenser låter introt till avslutande Warzone som nallat från signaturmelodin till århundradets coolaste såpopera Rederiet. Respekt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner