Joyzine.se


Recension - Skiva

Woland
Love Affair, 2010
Skivbolag: National
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-10-25
Hemsida: myspace.com/wolandsweden

Den stockholmbaserade indieduon Woland är tillbaka med sitt tredje album. Det är en skildring av kärlek och förälskelse, sex och förfall och är tillägnad alla de som är beredda att ta en kula för kärleken. Ädelt var ordet.

Någonstans hade jag förväntat mig att det skulle låta lika pampigt och storartat som Guns N' Roses gamla epos Estranged eller November Rain fast i indietappning. Jag kunde inte ha mer fel. Det här är rå melodiskt poprock med ett väldigt uppenbart mörker. Det är inte vidare pampigt utan rått, enkelt och avskalat.

Trots att musiken är väldigt drivande är den tyvärr inte särskilt medryckande. Allt det mörka blir ibland lite för mörkt och lite för tråkigt. Men refrängerna i vissa låtar väger upp det hela genom att limmas fast och gå på repeat i hjärnan vare sig man vill eller inte.

De enda låtarna på detta album som är riktiga fullpoängare är Absolution och Lovers? De skiljer sig från de övriga låtarna på ett mycket märkvärdigt sätt genom att vara drivande men ändå enkla. Om alla låtar skulle hålla samma klass som de hade nog ”Love Affair” inte känts lika långtråkig som den stundvis faktiskt gör.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner