Joyzine.se


Recension - Skiva

Jim Hanft
Weddings Or Funerals, 2010
Skivbolag: Veranda Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-10-20
Hemsida: myspace.com/jimhanft

Blir intrycket av en amerikansk folkrockare annorlunda för att man stoppar in hans musik i en så kallad ”svensk” produktion? Nej, givetvis inte. Amerikanska folktrubadurer är amerikanska folktrubadurer och låter ungefär likadant oavsett vilka nyanser man väljer att fokusera på i ljudbilden. Skillnaden är inte alls så stor som skivbolaget gärna vill försöka påskina i det här fallet.

Men nå väl, 2009 såg rutinerade producenten Lasse Mårtén folktrubaduren Jim Hanft på en sylta i New York och blev som det verkar blixtförälskad. Sagt och gjort, en tid senare satt Hanft på ett plan till Sverige och när det amerikanska mötte det svenska uppstod, ja, en vanlig folkplatta med en gitarrburen skäggstubbig man från staterna.

Här finns lite Joshua Radin och Ron Sexsmith, yngre förmågor som nyfiket tassar i spåren efter Bob Dylan. Jim Hanft gör det bra, inte minst i fina bitar som By the stream och The devil has no manners, men jag vet inte om han är så mycket mer intressant än någon annan. Mårténs känsliga produktion till trots är ”Weddings Or Funerals” en folkrock-platta bland andra, framförd av en kille som kan sin sak, men som inte är särskilt originell.

Bra, men flyktigt. Känns det som att ni har hört det förut?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner