Joyzine.se


Recension - Skiva

Blood Command
Ghostclocks, 2010
Skivbolag: Fysisk Format
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-10-08
Hemsida: myspace.com/bloodcommand

Det är med en kaxig mix av hardcore och rock'n'roll och en minst lika uppstudsiga vokalissa i Silje Tombre som Bergens Blood Command släpper lös ”Ghostclocks”. En resa som spretar och klöser om vartannat och som påtar i samma jord som Breach lika gärna som spelas på radio.

Norrbaggarna nöjer sig inte med att vara det ena eller det andra utan vill hemskt gärna vara allt på en och samma gång. Breach nämnde jag redan i inledningen, deras arv gör sig tydligt påmint här om än i en light-version. Likaledes har jag svårt att tro något annat än att Blood Command inspirerats av den amerikanska screamo-scenen som firat storartade triumfer på senare år. Mixen av de två skulle lätt kunna bli svårgenomtränglig och utsuderad.

Det är där de här norrmännen slänger in sitt trumfkort. Snärtiga rockrefränger som inte alls skulle skämmas för sig på radio (där flera av dem redan fått utrymme i hemlandet om jag förstått saken rätt). Det skulle kunna bli malplacerat, men när Blood Command rockar loss mitt i sitt annars ganska hetsiga mangel känns det självklart. Nämnda Silje Tombre är minst lika duktiga på att dra nytta av en snygg refräng som på att låta fullständigt bindgalen.

I längden är ”Ghostclocks” kanske mer kul än minnesvärd, men jag uppskattar norrmännens intentioner.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner