Joyzine.se


Recension - Skiva

Present Tense
Leaving Now, 2010
Skivbolag: AFOOLS music
Av: Marcus Ulvsand
Publicerad: 2010-10-07
Hemsida: www.presenttense.se

Efter att ha lyssnat igenom "Leaving Now" ett flertal gånger står det fortfarande stilla i mitt huvud. Jag vet inte alls vad jag ska skriva. Det hade varit en genväg att säga att det beror på att Present Tense inte uttrycker någonting, men det stämmer inte. Malmöbandet må inte vara överdrivet nyskapande, men på skivan finns ett flertal bra poplåtar.

Att skriva att det beror på att sångarens röst är uttryckslös hade också varit ett enkelt sätt att förklara varför jag inte fastnar, men det hade varit att ljuga. Slutligen inser jag att problemet snarare ligger hos mig än hos Present Tense.

För när jag hör musiken lyckas jag frammana bilden av den där killen som satt bredvid mig själv i klassrummet, som alltid hade alla rätt. En kille som hade varit lätt att hata om han hade varit besserwisser men liksom Present Tense är snudd på irriterande ödmjuk. Present Tense har verkligen alla rätt när det gäller att spela regelrätt pop. "Leaving Now" är en samling välarrangerade och varierande låtar. Inledande Holiday är precis lagom tung, lagom lång och lagom melankolisk, titellåten Leaving Now klarar galant en lagom balans mellan dur och moll och en mer lagom bra låt än den återhållsamt storslagna The Scene får man leta efter. Det finns egentligen ingenting att anmärka på.

Dock, precis som med killen bredvid mig i klassrummet, så sitter jag och hoppas på att Present Tense ska trilla dit. Att skita till en gitarr extra mycket, att verkligen gå all in för ett instrumentalt outro, att helt enkelt gå utan för den något fyrkantiga ramen som bandet har hamnat i. På skivans elva låtar finns det ett nummer då bandet lyckas slå sig ut, nämligen under femte låten The End Of The Good Guys Defeat, då bandet landar i en härligt lockande Americana-stämning. Med svajiga gitarrer, ett långsammare tempo och en lite svårare ljudbild gör Present Tense det jag vill höra mer av.

Medan killen bredvid mig aldrig gjorde några fel, så hoppas jag att Present Tense gör det på nästa skiva, för med den här potentialen som döljer sig bakom den välstrukna fasaden, krävs det bara ett antal fel för att det ska bli helt rätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner