Joyzine.se


Recension - Skiva

Safemode
For a better tomorrow, 2010
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-10-04
Hemsida: myspace.com/safemode

Det behövs naturligtvis inte ett till metalcore band som inte skiljer sig särskilt mycket ifrån alla andra som utgör den ogenomträngliga massa som är scenen av idag. Men det fråntar inte Safemode dess insats. ”For a better tomorrow” må vara en ganska anspråkslös skiva, men det är inget fel på inställningen, låtskapandet och musikaliteten.

Saken är den att jag garanterat hade tyckt att Safemode var det grymmaste grymma om den här skivan landat på mitt bord för si så där tio år sedan. Idag däremot har den här typen av band och dess musik passerat genom mina hörselgångar så våldsamt många gånger att det enda jag hör är ett kompetent band som fungerar som ännu en byggsten åt den väldiga massan. Jag kan uppskatta det för gott hantverk, men aldrig bli fascinerad eller älska det. Safemode sticker helt enkelt inte ut tillräckligt mycket med sin melodiska metalcore där skrik och skönsång mixas om vartannat.

Därför väljer jag så här avslutningsvis hellre att fokusera på det som verkligen är riktigt vasst. Den avslutande bombasmbiten There is hope är en synnerligen snygg metalcoreballad som är som gjuten för de flesta Spotify-listor och kören som bestyckar Charitable Deeds är så snygg att jag nästan blir tårögd. Speciellt greppet att låta den hänga med ett längre tag än i bara en refräng eller en simpel passage bör applåderas lite extra.

I övrigt är Safemode bra, men inget att upphetsat skriva hem om.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner