Joyzine.se


Recension - Skiva

Morowe
Piek?o.Labirynty.Diab?y, 2010
Skivbolag: Witching Hour Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-09-03
Hemsida: -

Ja se dessa polacker. Fler och fler letar sig ut i världen med sin musik och fler och fler gör sitt bästa för att uppfinna nya stilar som redan visar sig finnas utanför den järnbarriär som omgett landet.

Nu ska jag inte vara raljant gentemot Morowe, de gör sin grej på ett intressant sätt, men de är inte alls lika nyskapande med sin så kallade post-black metal som de tror. Långa stunder låter det norsk källare i allmänhet och Satyricon i synnerhet om den här plattan.

Lyssnaren möts emellertid först av en ambient ljudmatta som lömskt bjuder in för att sedan smälla en redig bit smutsig black metal i huvudet på den som går på finten. Så håller Morowe på genom samtliga 50 minuter. Ambienta stämningspartier varvas med black metal och polackerna jobbar mycket med samplingar och röster som dyker upp här och var till synes utan någon egentlig övergripande plan.

Det är kul en stund, och framförallt roligt med fler duktiga polacker på den musikaliska marknaden, men knappast något som kommer gå till någon historia.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner