Joyzine.se


Recension - Skiva

The Dead And Living
Decadence, 2010
Skivbolag: Lightning Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-08-31
Hemsida: www.thedeadandliving.com

Det sparas inte på krutet när The Dead And Living lösgör debuten ”Decadence”. Varken när det gäller scenisk dramatik eller musikaliskt uttryck. Värmlänningarna är synnerligen mångfacetterade och uppenbart insnöade på det dramatiska.

Ett första intryck är att det inte är särskilt förvånande att Deathstars-duon Andreas ”Whiplasher Bernadotte” Bergh och Eric ”Cat Casino” Bäckman varit inblandade i produktionen. Sången är så där högtravande och stämningarna så där dekadenta som vi lärt oss att det alltid är när dödsstjärnorna håller hov. Men så fort jag nu skrivit det börjar ni associera till industrimetal och mer fel än så kan man egentligen inte ha.

The Dead And Living skulle snarare kunna beskrivas som Deathstars motsvarighet på en för länge sedan bortglömd rockscen. Inte bortglömd på grund av att den är dålig, utan bortglömd för att tiden hunnit rinna iväg så långt så långt sedan den var i ropet. När rock blandas med folkmusik, punk och en inte så liten dos goth projiceras nämligen bilder av vampyrer, mörka skogar och svunna tider på ett effektfullt sätt. Gruppen leker med det dramatiska och det första intrycket är överväldigande.

Tyvärr visar tiden att denna teatrala akt har lite mer att jobba på. Det som i ett inledande skede tar med storm just på grund av sitt annorlunda sound och sin avighet, visar sig med antalet spelningar vara ganska flyktigt. Låtarna känns inte riktigt så tidlösa som konceptet kanske hade krävt. Det är lite för lätt att tröttna på dem helt enkelt. För mycket kostym och för lite genuint innehåll den här gången alltså. Men det innebär inte att jag inte är intresserad. Ett begär efter mer från den här dekadenta gruppen har ändå väckts.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sparzanza

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner