Joyzine.se


Recension - Skiva

Mouga
The God And Devil's Schnapps, 2010
Skivbolag: Mystic Production
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-08-28
Hemsida: myspace.com/mougaspace

Tycker du att Mars Volta är för utflippade och progressiva? Om fallet skulle vara sådant, men du ändå diggar lite skruvade låtkonstruktioner och ljus, enerverande sång kan det faktiskt vara att polska Mouga är något som ramlar dig rakt ner på läppen. ”The God And Devil's Schnapps” är nämligen utmanande nog att ge gott tuggmotstånd samtidigt som lättillgängliga partier kläms in där det som bäst passar.

Mars Voltas progressivt svåra rockmusik är alltså en given referens när man ska snacka om Mouga. Men lika givet är det att ta upp ett punkigt gäng som Misconduct eller ett emogäng i Fall Out Boy-skolan. Polackerna plockar och tar lite som de vill i den musikaliska faunan och får faktiskt ihop det till en helhet som inte alls känns särskilt sökt eller konstlad.

Jag brukar kunna ha ganska svårt för Mars Volta-liknande band som vill skruva allt ett varv för mycket och den där ljusa sången är mest jobbig, men Mouga träffar rätt hos mig. Kanske just för att de aldrig låter sina progressioner gå till överdrift eller för att Konyu har den goda smaken att blanda upp sin gälla sång med mer potenta vrål och skönsång.

Det mesta stämmer när Mouga kavlar ut sin musikaliska brygd. Synd bara att det inte är mer än hälften av låtarna som är något att hänga i julgranen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner