Joyzine.se


Recension - Skiva

Sanna Carlstedt
Ballerina, 2010
Skivbolag: Satellite Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-08-21
Hemsida: www.sannacarlstedt.se

När till och med Stefan Sundström insett att det där med rajraj-visor är ett sattyg och istället spelat in en alldeles förträfflig, avskalad skiva (”Ingenting har hänt”) är det så att man vill kasta ett glas iskallt vatten i ansiktet på Sanna Carlstedt när hon tar upp den fallna tråden och klämmer i för kung och fosterland. ”Men för helvete, skärp dig!”, vill jag skrika när fröken Carlstedt på klämkäckaste vis tar i från tårna i några av sina bitar.

Saken är nämligen den att Sanna Carlstedt när hon håller sig till en mer återhållen formel och levererar med eftertanke är riktigt bra. När hon inte slösar sin talang på dassig humor och traditionellt dödslöjlig rajraj-viseestetik finns det mycket fint att läsa mellan raderna och många riktigt snygga låtar att umgås med.

Lyckligtvis bjuder ”Ballerina” på fler lugna visor än förkastliga tramsdito. Carlstedt har, när hon sjunger lugnt, en röst som är vacker på ett avigt sätt, men som framförallt har en tendens att låta skönt suggestiv. Med sig i studion har hon dessutom haft hela den svenska vismaffian med herrar som Johan Johansson och Lars Demian i spetsen. Det borgar naturligtvis för att det låter bra och helt i tradition med hur svenska skivor av den här typen brukar låta. På gott och på ont.

Som helhet blir ”Ballerina” en aning bergochdalbane-aktig, men i Spotify-tider som dessa kan man ju lätt välja bort de sumpiga spåren och då framstår Sanna Carlstedt som tämligen hörvärd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner