Joyzine.se


Recension - Skiva

Thy Disease
Anshur ZA, 2010
Skivbolag: Mystic Production
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-08-05
Hemsida: www.thydisease.com

Nästa band i raden som aspirerar på att kunna slå utanför Polens gränser kallar sig uppenbarligen Thy Disease. Att just Polen är ett så starkt metalland trots den nedtryckande kommunismregim som präglat och den katolska dito som till viss del fortfarande präglar landet är lite underligt. Lika underligt som det är att det trots en hög kvalitet på inhemsk nivå är ytterst få band som letar sig utanför landsgränsen.

Nå väl, nu försöker i alla fall Thy Disease och som ambassadörer för sitt hemland gör de varken bort sig eller imponerar. ”Anshur ZA”, bandets femte album i ordningen, bjuder på modernt spattig metal med inslag av så väl prog som mer lättillgängliga avarter av genren. Det sjungs rent (ganska svagt) och gurglas (ganska medelmåttigt) om vart annat och polackerna gör sitt bästa för att framstå som ett egensinnigt polskt band, en sammanslutning som inte hamnar i skuggan av Vader eller Behemoth.

Det lyckas man med, det måste sägas, och även om utförandet kanske är lite haltande på sina håll sitter Thy Disease på embryon till låtar som inte alls är särskilt tokiga. ”Anshur ZA” kan lätt avnjutas från start till mål utan att man som lyssnare tappar fokus eller intresse. Då får man dessutom uppleva två covers. Depeche Modes Sinner In Me och Madonnas Frozen. Det är förstås riktigt kul coverval och gruppen gör dem helt okej, men utan att riktigt våga göra dem till sina egna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner