Joyzine.se


Recension - Skiva

Kylie Minogue
Aphrodite, 2010
Skivbolag: EMI
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-07-20
Hemsida: www.kylie.com

Jag minns det som igår hur Josefine Sundström stod i SVTs Voxpop och kallade Kylie Minogue för ”lill-rumpan” samtidigt som sångerskan fick lite av en nytändning, en revival med våldsamma framgångar. Kan inte påminna mig exakt när detta var, men det borde väl vara åtminstone tio år sedan, förmodligen i samband med superhiten Can't Get You Out Of My Head och det talades om sångerskans återkomst till det riktiga rampljuset.

Nu sätter vi ner foten 2010 och Kylie Minogue är still going strong. ”Aphrodite” är ingen trött platta med halvslarvigt hopslafsade låtar bara för att tjäna en ytterligare miljon, utan ett snyggt album med sköna klubballader. Förvisso tämligen lättsmälta, men inte alls utan kvalitet.

Här finns inga tecken på ålderskrämpor (även om man kan tycka vad man vill om att bookleten är proppad med bilder där en überretuscherad 42-åring åmar och kråmar sig) och Kylie gör sin svala popmusik på samma självklara sätt som hon gjort ända sedan den omtalade reviveln. Kopplingarna är tydliga, men nu känns det kanske aningen mognare. Lite mer medvetet.

Förstasingeln All The Lovers (låter den inte misstänkt lik en Melody Club-låt?) ger en bra fingervisning om hur hela plattan låter. Perfekt för varma klubbnätter med drinkar i nävarna. Precis som Kylie Minogue ska vara med andra ord.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner