Joyzine.se


Recension - Skiva

Evemaster
III, 2010
Skivbolag: Supernova Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-07-15
Hemsida: www.evemaster.net

Storheten med finska Evemaster ligger inte i materialet. Ska sanningen fram är de stycken som utgår ”III” blott lösryckta brottstycken av en större helhet och utmärker sig inte speciellt tydligt sinsemellan. Nej, det som gör att det glöder om de här herrarna är den stämning som sjuder i dess musik.

Melodisk death metal väljer duon själv att kalla sin tonkonst. Det är väl möjligt att det är helt sant, men på ”III” finns så oerhört mycket mer. Det flörtas med skogstokig black metal, med högtravande goth och med ett rakare rocksound. Hela tiden med synnerligen intrikata synthar som lägger en slöja av drömska stämningar över hela anrättningen.

Att mytomspunne Dan Swanö är inblandad i framkomsten av ”III” förvånar lika lite som att han kliver in och gästsjunger i några av låtarna. Det Evemaster sysslar med har beröringspunkter till mycket som nämnde legend tidigare haft sina tentakler inblandade i.

Och med allt detta sagt, med dessa hyllningens ord ute i det fria. Tänk er då hur vasst finnarnas tredje album hade varit om de skrev riktigt starka låtar också. Då skulle ”III” verkligen ha kunnat lyfta. I nuvarande utförande är det ett trevligt stycke stämningsfull metal som envetet vägrar att bita sig fast.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner