Joyzine.se


Recension - Skiva

Hainloose
Burden state, 2006
Skivbolag: Elektrohasch
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-09-19
Hemsida: www.hainloose.de

Mycket kan man säga om den tyska musikindustrin, men vi är nog alla överens om att det inte har dykt upp allt för många högkvalitativa verk och akter från det forna så krigsglada landet i söder. I alla fall inte när det kommer till mer poporienterad musik, när det drar mot tyngre bredgrader finns det betydigt mer intressanta orkestrar att botanisera bland. Här kommer ytterligare ett bevis på detta, riff-raff-fili-bom-bom-bom, stonerrock möter countryblues, här kommer den germanska trion Hainloose.

Just Stonerrockgenren ligger mig ganska varmt om hjärtat, som ung höll jag på att överdosera på en visst amerikansk kollektiv vid namn Queens of the Stone Age. Men i den ligan spelar absolut inte Hainloose. Därmed inte sagt att de gott och väl skulle platsa för spel i division 2. ”Burden State” är en ganska trevlig skiva när allt kommer omkring.

Grejen med riktig stoner är ju att den ska vara drivande, pulserande och relativt enformig. Hainloose äger samtliga de kvaliteterna men blandar också friskt bland inspirationskällorna vilket ger en extra nyans till musiken. Det går att spåra all från rå blues till smutsig grunge om man lyssnar riktigt noga. Variation är bra, men ändå anar jag ugglor i mossen...

”Burden State” är en klart godkänd skiva, men det är inget egentligen som sticker ut och grabbar tag i mig. Trots nyanseringen. Vilket känns konstigt, det borde det göra. Det är nästan så att jag vill att det ska börja hända något inne i det där komplexa som kallas inre känsloliv. Lite grand kanske det rör på sig när jag lyssnar på en tidigt 90-talsinspirerad Cold Water men annars är det relativt stillsamt. Nej, den här plattan hamnar i högen ”Bra att ha i brist på annat”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner