Joyzine.se


Recension - Skiva

Toxic Lab Rats
Intoxicated, 2010
Skivbolag: Spectra Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-05-25
Hemsida: www.toxiclabrats.com

När band som Radio 69, Voice of a Generation och Mimikry finns på medlemmarnas cvn är det kanske inte särskilt svårt att räkna ut att det är punkrock som gäller när Toxic Lab Rats trycker plattan i mattan. Men jag blir ändå lite förvånad. Förmodligen för att jag hade väntat mig en lite annan infallsvinkel än den genuina amerikanska dryckespunk som här bjuds genom femton spår.

Toxic Lab Rats tar vid efter storheter som Dropkick Murphys och Flogging Molly och lirar punkrock som gillar whiskey och öl lika mycket som den tycker om att drömma nostalgiskt om Irland. De där klassiska folkmusikelementen och fotbollskörerna som känns så hemma i jänkarnas musik finns även här som för att fullända konceptet.

Det är uppfriskande med ett svenskt gäng som faktiskt lyckas få stilen att låta så genuin. Annars brukar det lite svenska uttrycket ha lätt att smyga sig på. Men med det faktumet lagt till handlingarna kommer man inte ifrån att låtmaterialet är ganska ojämnt över hela linjen. Lika lysande som gruppen är i melankoliska Bedtime Stories, lika pinsamma blir de i den stereotypa klichén I Don't Know I Don't Care. Det går i vågor.

Att Toxic Lab Rats är kul för festen råder det däremot ingen tvekan kring och det är ju på det viset så här dryckescentrerad musik ska funka.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner