Joyzine.se


Recension - Skiva

The Stevenson Ranch Davidians
Life & Death, 2009
Skivbolag: Stevenson Ranch Music
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2010-03-16
Hemsida: www.thestevensonranchdavidians.com

Los Angeles-kvartetten The Stevenson Ranch Davidians tar med lyssnaren på en bekväm resa i sitt psykedeliska folkrocklandskap. Även om jag tycker mig höra vissa likheter med nutida band som The Verve och till viss del Coldplay, så skulle jag tro att de största inspirationskällorna för medlemmarna i The Stevenson Ranch Davidians främst var verksamma under 60-talets senare hälft.

Bandets andra fullängdare ”Life & Death” låter väldigt bra, produktionen är klockren. Och kvartetten är utan tvekan ett gäng med mycket kompetenta musiker. Det som gör att helhetsintrycket av den här plattan blir lite medelmåttigt är låtmaterialet, som i slutändan kanske ändå är det viktigaste. Utan starka låtar räcker det inte så långt, även om det, som i det här fallet, är en grupp med grymma musiker.

Skivans tio spår tycks alla lunka på i samma tempo och totalt sett blir det lite väl slätstruket. Då och då hoppas man att det hela ska leda fram ett energiskt stick, en kraftfull refräng eller något i den stilen, men nej, det släpper aldrig riktigt, så som jag om och om igen hoppas att det ska göra.

Avslutande The Truth Shall Set You Free är i mina öron höjdpunkten. Där visar The Stevenson Ranch Davidians sin fulla potential. Lite mer variation är vad bandet behöver prioritera på nästa släpp om ni frågar mig och som sagt, den musikaliska kompetens de besitter är en mycket bra förutsättning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner