Joyzine.se


Recension - Skiva

The Carpet Knights
According to life..., 2009
Skivbolag: Transubstans
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-12-29
Hemsida: myspace.com/thecarpetknights

The Carpet Knights är tillbaka för att bjuda på ännu en mastig kaka psykedeliskt groove. Senast det begav sig var ett gäng år sedan och plattan hette ”Lost and so strange is my mind”. Ett namn som onekligen passade väl till de promiskuöst knarkflummiga tongångar som kunde höras på inspelningen.

På ”According to life...” plockar Malmö-orkestern på sätt och vis upp stafettpinnen där de slutade senast. Med en hel del dedikation till och inspiration från den progressiva rockscenen ger de sig ut på ett äventyr som sträcker sig från Amsterdam till spontana gruppmöten på Gärdet. Det är vad man hade kunnat förvänta sig av Carpet Knights och givetvis ganska bra. Inledande Headcase är ansträngningens vassaste bit och visar med eftertryck att bandet är tillbaka.

Men samtidigt är inte allt som förut. Bortser man från de lättsamma flöjter som sångaren Manne Nilsson gärna blåser i har gruppen gått och skaffat sig ett aning mer introvert sound. ”According to life...” är lite mörkare och krokigare än vad debuten var. Det är inte enbart positivt. The Carpet Knights tjänar på att vara öppna och framstå som ett par godhjärtade flummare snarare än introverta grubblare. Det är inte så att det sänker skivan, det är fortfarande skoj att lyssna på gruppen, men lite av de annars så snyggt formade melodierna försvinner i det mörka idisslandet av progressivt funderande. Det gör att jag håller debuten en aning högre än den här uppföljaren.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Carpet Knights (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner