Joyzine.se


Recension - Skiva

Carola
Christmas In Bethlehem, 2009
Skivbolag: X5 Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-12-14
Hemsida: www.carola.com

Jag erkänner, jag har fuskat lite. I ett helt annat recensionssammanhang var jag och spanade in Carolas ”Jul i Betlehem” på konserthuset. Det innebar ungefär samma musikaliska sammansättning som på den här skivan fast med ett betydligt mer svulstigt och svängigt band i ryggen och en sångerska som hjärntvättat inte missade minsta lilla chans till predikan. Det var ganska vedervärdigt rent innehållsmässigt, men samtidigt imponerande om man bara ser till musiken.

Att jag fått uppleva hur de här sångerna låter live och med full uppbackning spelar naturligtvis in när jag tar itu med ”Christmas In Bethlehem”. Här presenteras de nämligen ganska lugnt och tillbakalutat. Carolas mest innerliga gospel lyser med sin frånvaro och de ideliga försöken att hålla allt så finstämt som möjligt tar faktiskt död lite på stämningen. Det blir lite för platt och långsamt.

Vad man än tycker om Carola (och jag antar att läsekretsen på den här sidan i majoriteten av fallen inte har henne högst upp på favoritartistlistan) går det hur mycket man än vänder och vrider på saker och ting inte att komma ifrån att hon har en vacker sångröst och nyttjar den med den äran. Det går att klanka på den tindrande sektpropagandan som lyfts fram ur varje låt, eller det märkliga profiterandet på Betlehem som sångerskan gjort till sitt. Men sjunger jullåtar snyggt det gör hon.

Hark The Herald Angels Sing, Go Tell It On The Mountain och O Holy Night (som Carola lustigt nog vägrade sjunga under konserten eftersom hon ville spara rösten till ett teveframträdande med Paul Potts dagen därpå) hör till de favoriter som snabbt växer fram och om man väljer bort vissa lite väl platta spår går det faktiskt att få till lite julstämning med Carola. Om man då bara tänker bort vem det är som sjunger och vad det är hon försöker säga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Skitarg istället för Carola
Anders Tengner
Coca Carola (2004-01-01)
Coca Carola (1998-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner