Joyzine.se


Recension - Skiva

La Fleur Fatale
Silent Revolution, 2009
Skivbolag: Killer Cobra Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-10-14
Hemsida: www.lafleurfatale.com

Undrar just hur det kommer låta om 30 år när musiktyckare sitter och tittar tillbaka på musiken som görs idag. Kanske kommer de, precis som vi idag ser väldigt positivt på det som spelades in under 60- och 70-talen och kallar det genuint, stämma upp i hyllningar och lovsång. Men förmodligen inte.

Det finns nämligen en bestämd distinktion mellan det som gjordes då och det som görs idag. Jag kan förstås inte veta säkert eftersom jag inte ens var påtänkt när det hela verkligen hände, men baserat på det som kan höras på inspelningar tycks det uppenbart att det förr om åren var låtarna som var viktiga. Idag är det snarare soundet. Det gör att mycket av den musik som släpps idag inte känns fullt lika angelägen. Det skriver jag utan att på något sätt vara någon bakåtfluktare.

Duktiga La Fleur Fatale är ett utmärkt exempel på nämnda fenomen. De är framme vid den ”svåra” andraskivan och lyckas på ett utomordentligt sätt fånga känslan av 60-tal. Musiken får det att framstå som om gossarna mer än gärna velat hänga med Eagles och grabbarna hos satanisten Anton Szandor Lavey, men är för den sakens skull inte hopplöst daterad. En sund dos indierock smyger sig in och det psykedeliska blir aldrig överdrivet när Beatles, Chicago och Fleet Foxes gör gemensam sak i kompositionerna.

Ändå sitter jag efter långvarigt umgänge med skivan fortfarande bara med minnen av ett sound framför specifika låtar. Som om den sammanfogade helheten varit viktigare för La Fleur Fatale än att de enskilda bitarna förfinats till bästa tänkbara form. Om det sedan har något med dåtiden, nutiden eller framtiden att göra är jag nog tyvärr alldeles för liten för att alls kunna avgöra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner