Joyzine.se


Recension - Skiva

Fear The Future
The bloody beginning, 2006
Skivbolag: Ninth Gate Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-09-19
Hemsida: www.fearthefuture.se

Fear The Future är ytterligare ett band i mängden av små metalband som haft strul med oengagerade skivbolag. Efter att de signat till New Aeon Media (underetikett till strulbolaget Karmageddon Media, tidigare Hammerheart) hände som för så många andra i samma sits ingenting. Tiden gick och när bandet tillslut tröttnade och mixade färdigt sin skiva på egen hand, ja då packade bolaget ihop och slog igen.

”The bloody beginning” är alltså inte en helt fräsch inspelning, utan har några år på nacken sedan inspelningen sommaren 2004. Och ärligt talat har jag ganska lätt att förstå varför sökandet efter ett nytt skivbolag tagit sin lilla tid. Fear The Future spelar nämligen en form av Kalle Anka-black metal som inte är tillräckligt symfonisk och tillgänglig för att smörja upp de bleksminkade gothkidsen. Men samtidigt inte tillräckligt rå och kompromisslös för att utmana genrens riktiga ondingar.

I sina sämsta stunder sjunger Nephente på ett ansträngt sätt som får självaste Dani Filth att framstå som en stjärna. Men trots en något vinglande sånginsats och det faktum att gänget faller mellan två stolar är ”The bloody beginning” en inte helt tokig skiva. Fear The Future nyttjar keyboards för stämnings skull, men låter dem aldrig få en särskilt framskjuten placering i ljudbilden. Istället lutar de sig tillbaka på ett statiskt (bandet sägs ha en trumslagare vid namn Spawn men bitvis låter det väldigt mycket trummaskin) och distinkt trumlir och kyliga gitarrslingor. Att gänget känns som en ganska lättsam aktör inom scenen spelat inte så stor roll.

Jag betvivlar starkt att ”The bloody beginning” kommer att få någon större spridning efter släppet genom Ninth Gate Records. Men nu finns den i alla fall ute och det är något Fear The Future förtjänar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner