Joyzine.se


Recension - Skiva

Bone Gnawer
Feast of Flesh, 2009
Skivbolag: Pulverised Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-09-19
Hemsida: myspace.com/bonegnawerband

Kam Lee är 43 år gammal, sitter hemma i Florida och glor på skräckfilm dagarna i ända och låter det sedan ligga som inspiration till snuskiga death metaltexter. Jag vet inte om jag ska tycka att det är genomlarvigt eller lite småcoolt. Att Lee vid sin ansenliga ålder sitter och förlustar sig till b-slashers och zombieslafs är nog lite av både och om man tänker efter riktigt noga.

I sitt projekt Bone Gnawer tar han hjälp av de svenska kombattanterna Rogga Johansson (Paganizer, Ribspreader m fl), Ronnie Björnström (Ribspreader, Hate Ammo m fl) och Morgan Lie (Nagelfar) för att skapa death metal som låter lika amerikansk som svensk. Rogga skriver all musik och Kam författar lyrik om...ja äcklig skräckfilm såklart.

”Feast of Flesh” är en stabil debut, men det går inte att komma ifrån projektstämpeln som vilar över materialet. Här har Rogga och Kam suttit och skickat riff och sång, text och låtmaterial fram och tillbaka över nätet och det hörs att det inte är ett helt band som svettats fram låtarna i replokalen. Att alla inblandade har en mängd andra åtaganden har gjort att Bone Gnawer inte har mer prioritet än något annat och materialet är där efter.

Därmed inte sagt att det brister på något sätt. Det är stabil death metal som både svänger och har tillräckligt med rock'n'rollnerv för att det inte ska kännas som en jämntjock ljudvägg. Sen är det väl upp till var och en att tycka till om hur fräckt det egentligen är att sitta och njuta sunkig skräckfilm när man börjat närma sig de femtio.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner