Joyzine.se


Recension - Skiva

Evildoer
Terror audio, 2005
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-10-04
Hemsida: www.evildoer.se

Estetiken vad gäller både skivomslag och hemsida är kusligt lik vad som hängde med The Haunteds 2003-släpp ”One Kill Wonder”. Det blir nästan löjligt likt med tanke på att Göteborgs-thrasharnas ande även svävar över det musikaliska innehållet på ”Terror Audio”.

Där sätter vi dock stopp för jämförelserna. I alla fall på det negativa planet. Om man accepterar det faktum att Evildoer spelar The Haunted-thrash och utgår därifrån blir det hela nämligen betydligt mer intressant. Medan göteborgarna för varje utgåva blir mer och mer förutsägbara vågar dessa skåningar snarare vara mer okonventionella och låta musiken göra fler akrobatiska krumbukter. Här finns fler vredesglödgade partier och ett fast forward-tänk. Evildoer tycks inte låsta i en mall där allt ska vara så dynamiskt som möjligt utan manglar bara rakt av. Sådant är befriande.

Bakom mikrofonen hittar vi Within Ys Andreas Solveström. Något jag inte uppmärksammade förrän jag läste mig till det. På ”Terror Audio” har han en mycket ruffigare – sluskigare om man så vill – framtoning än i sin huvudakt. Något han klarar fint och som separerar de två banden. Sångare som gastar precis likadant i flertalet band blir i längden ganska ointressanta.

Är det bra då? Ja, det är det! Evildoer skriver inte de mest minnesvärda låtarna, men bjuder på en stunds hemtrevligt manglande. Stölden från Korns Divine som vävs in i Absolute Hate är snygg och överlag har skåningarna en och annan räv bakom örat. De låter sångerna ta en och annan oväntad vändning. I längden lider de dock av att de saknar en egen identitet. Storebror finns hela tiden vakande där i kulisserna någonstans.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner