Joyzine.se


Recension - Skiva

Momofoko
Not Now!...Now?, 2009
Skivbolag: Electric Nonsense Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-18
Hemsida: www.momofoko.com

Har man väl tagit sig förbi tungvrickarnöten till bandnamn finns ingenting som står i vägen för våldsam spontandans. Här svänger det verkligen.

Jag får en känsla av 70-talsdisco och Born to be alive när Malmös Momofoko bjuder på sex låtar (som de ändå kallar för ett album) och ett besinningslöst avgrundssväng. Tjusiga discobeats, funkgitarrer och studsig bas far om varandra och spelglädjen är total. Inte minst i programförklaringen Control som är det här verkets tveklöst bästa bit.

Det kan vara så att det snålt tilltagna antalet låtar är ett medvetet drag för att man aldrig ska hinna tröttna på Momofoko och dess sväng. Total spelglädje och stjärtvickande är ju som bekant kul en ganska bra stund, men skånepågarna verkar vilja visa att de har lite mer djup och substans än så. I några av låtarna är sången lite för högtravande och arrangemangen lite för uttänkta för att det ska kännas helt bekvämt.

Men som helhet är ”Not Now!...Now?” förstås ett glatt lyckopiller som med all önskvärd tydlighet talar om en sak för mig. Det här ska upplevas, avnjutas och dansas till på en livescen. Allt annat är bara ett substitut för vad Momofoko verkligen kan vara.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Momofoko
Momofoko (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


jakke, 2009-06-23 09:57:49 (85.229.107.246)

Såg dem på Babel i Malmö, helt suveränt live band!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner