Joyzine.se


Recension - Skiva

Icon In Me
Human Museum, 2009
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-05-16
Hemsida: myspace.com/iconinme

Ibland kan det kanske vara bra att läsa på lite extra innan en skiva tillåts snurra igång. Under hela första varvet av ryska Icon In Mes ”Human Museum” sitter jag och hjärnpusslar med referenser som hela tiden pekar tillbaka mot Transport League och dess tjusigaste fas av tidigt aggrofläsk. Fan vad sångaren låter som Tony Jelencovich tänker jag. Goddag yxskaft! Det är ju han som frontar de här aggressiva ryssarna.

Med en sådan inblandning är det förstås inte så konstigt att östmännen låter svenskt (som vill låta amerikanskt). Singelvalet That Day, That Sorrow skulle rent av kunna vara hämtat från ”Grand amputation”-epn (Transport Leagues kanske finaste stund om ni frågar mig). Det är kompakt och föredömligt fläskig aggrometal som bjuds, men saknar för den sakens skull inte nyanser och snygga melodikrokar.

Tolka det dock inte som att Icon In Me är någon form av Transport League-klon. Att Tony JJ var en perfect match som sångare när materialet låter som det gör behöver man inte vara hjärnkirurg för att räkna ut, men bandet har fler sidor än så. På sina håll smyger sig väldigt göteborgska thrashriff in och det pumpande adrenalinet hjälper i sin tur också till att locka fram referenser till The Haunted. Ryssarna gillar uppenbarligen svensk metal, i synnerhet från framstjärten.

That Day, That Sorrow är en hitlåt. Något att klamra sig fast vid. Men efter några varv med Icon In Me står det klart att de inte har några fler sådana låtar. De gör några tappra försök med snitsiga refränger utan att saker och ting riktigt vill falla på plats. ”Human Museum” faller därmed i kategorin helt okej, men inte oumbärligt. Ryssarna spelar tjock och småkul aggressiv metal, men det blir aldrig riktigt bländande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner