Joyzine.se


Recension - Skiva

The Crystal Caravan
S/t, 2009
Skivbolag: Garageland Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-05-04
Hemsida: www.crystalcaravan.se

Det är synd att den här skivan låter som om den spelats in av någon som fullständigt tappat gnistan och inte längre hyser minsta kärlek till musiken. Då menar jag producenttekniskt. Att The Crystal Caravan låtit mixa sitt material i Tonteknik-studion i Umeå (där det också utförts ett riktigt budgetjobb) spelar ingen roll när det var att ta sig rejält med vatten över huvudet att spela in klabbet själva.

Att The Crystal Caravan älskar och brinner för musiken är uppenbart, det hörs även bakom den trista produktionen. Därför kan jag inte låta bli att fundera över hur det här hade låtit om melodierna inte gömts i trista ljudsjok utan lyster eller luft att röra sig i. Det stör mig verkligen att produktionen på ”The Crystal Caravan” är så torftig och inte ger instrumenteringens detaljer utrymme att flöda. Ni som säger att produktion inte spelar någon roll, här har ni ett ypperligt exempel på hur fel ni har.

Vad det gäller tonkonsten The Crystal Caravan sysslar med ska ni inte låta er luras av att revolutionskungen Dennis Lyxzén körar (och faktiskt också blandar sig i produktionen) på en handfull spår. Det här är så långt ifrån veganskt Scan-agg man kan komma. The Crystal Caravan handlar snarare om fläskigt 70-talssväng. Snygg retro med ansiktsbehåring och svettlukt som gör sig skyldig till lätt narkotikabrott och aktar sig för att passera gränsen till hårdrock.

Det är stilfullt och lite gulligt på samma gång. Speciellt som det faktiskt handlar om riktigt spelbegåvade herrar. Om skivan bara hade låtit bättre...tänk bara om...

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner